Milik bezorgt Ajax de overwinning

Ajax heeft na twee nederlagen op rij weer eens gewonnen in de eredivisie. In Amsterdam werd, aan de hand van Arek Milik, Heracles Almelo op een 2-1 nederlaag getrakteerd.

De Poolse spits had nog weinig laten zien in een Ajax-shirt, maar dit keer toonde hij zijn waarde. Al in de eerste minuut schudde Milik Bart Schenkeveld van zich af en schoof hij met links de bal binnen.

Pal voor de rust zette Anwar El Ghazi op knappe wijze een counter op en opnieuw liet Milik zien over veel gevoel in het linkerbeen te beschikken: 2-0.

Ajax pover, maar beter

De Amsterdammers schoten verder nog twee keer op de paal (via Lasse Schöne en Davy Klaassen) en misten een reeks kansen. De overwinning was dan ook verdiend, maar dat betekent niet dat Ajax goed speelde. Vooral op het middenveld regende het foute passes.

De bezoekers, die nog geen punt pakten, speelden echter weinig klaar. Wout Weghorst vormde de uitzondering. In de slotfase maakte hij het nog even spannend met een rake kopbal. Kansen op de 2-2 kwamen er ook, maar die afgang bleef Ajax bespaard.