NOS SportAangepast

"Was niet leuk Igor zo te zien"

Jan Siemerink keek met gemengde gevoelens terug op de eerste dag van het Davis Cup-treffen tussen Nederland en Kroatië. De captain zag Robin Haase gedecideerd winnen, maar moest toezien hoe Igor Sijsling mentaal en fysiek door het ijs zakte.

"We hebben het gezien, meer zat er niet in. Het was op", sprak Siemerink gelaten over Sijslings verliespartij. De Amsterdammer had in zijn wedstrijd last van spanning, die later in fysiek ongemak omsloeg. "De spanning vreet voor een gedeelte de energie uit je lijf, maar dat heeft ook met fitheid te maken."

Op dubbelspel concentreren

"In de derde set werd Igor vermoeid, dan denk je: dit is te vroeg. Dat was niet leuk om te zien", erkende Siemerink, die Sijsling niet direct wilde slachtofferen. Het ligt nu namelijk voor de hand dat de nog fitte Thiemo de Bakker zondag - mocht het nog van belang zijn - het vierde en beslissende enkelspel voor zijn rekening neemt. "We gaan ons eerst op het dubbelspel concentreren."

Voor Siemerink was de eventuele inbreng van De Bakker op vrijdag geen optie. "Hij heeft de laatste zes, zeven weken één partij gespeeld", benadrukte hij. "Thiemo stond in Alphen aan den Rijn ook zonder spelplan te spelen."

Haase doorstond met verve de test tegen de jonge talentvolle Borna Coric (17). De Nederlandse kopman overleefde drie setpoints in de eerste set. "Ik serveerde op die momenten heel goed, maar de eerste set kon alle kanten op", aldus Haase. "Na die set was Coric zowel fysiek als mentaal aangeslagen."

Routine

De Hagenaar vond dat zijn routine een grote rol speelde. "Ik denk dat we vandaag hebben kunnen zien dat Coric een groot talent is, maar dat hij nog weinig ervaring heeft in het spelen van een best-of-five. In de eerste set had hij bijvoorbeeld al heel veel energie verspeeld."

Het is de verwachting dat Haase zaterdag ook zijn opwachting maakt in het herendubbelspel, aan de zijde van Jean-Julien Rojer. Het Nederlandse koningskoppel neemt het op tegen US Open-kampioen Marin Cilic en Marin Draganja.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl