Nicaragua is getroffen door een kleine meteoriet. Het ruimtepuin sloeg een krater van 12 meter doorsnee en vijf meter diep in de buurt van de internationale luchthaven van de hoofdstad Managua.

De meteoriet kwam terecht in een bosgebied. Daardoor vielen er geen gewonden en was er ook geen grote schade. Om 23.04 uur plaatselijke tijd werd een harde knal gehoord. Inwoners van Managua dachten aan een explosie of aan een aardbeving, maar na de knal bleef het verder rustig.

Volgens het Nicaraguaanse instituut voor astronomische waarnemingen is het brok puin waarschijnlijk afkomstig van een planetoïde die gisteren langs de aarde scheerde.

Het rotsblok met de naam 2014RC kwam langs op een hoogte die vergelijkbaar is met die van weers- en telecommunicatie-satellieten. Dat gebeurde zondagavond Nederlandse tijd.

Verpulverd

Het is nog niet zeker of de meteoriet bij de inslag in Nicaragua is verpulverd of dat hij nog terug te vinden is in de aardbodem. Veel mensen prijzen zich gelukkig dat het ruimtepuin terechtkwam in onbewoond gebied en niet in Managua zelf, waar bijna een miljoen mensen wonen.

In 1997 werd Nicaragua ook al eens getroffen door een meteoriet.

STER reclame