NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Coke op straat in R'dam na ripdeal

In Rotterdam lagen vanochtend pakken cocaïne voor het oprapen na een mislukte ripdeal waarbij ook werd geschoten. Een 27-jarige Rotterdammer raakte lichtgewond.

Bronnen vertellen aan de NOS dat een man heeft geprobeerd een andere man te beroven van zijn cocaïne, een zogenoemde ripdeal. Daarbij trokken ze allebei aan een plastic tas vol met drugs.

Tijdens de ruzie schoot één van de mannen met een vuurwapen op de ander. Hij liep daarbij een schampschot op aan zijn been. De schutter sprong vervolgens in een auto van een helper.

Plastic tassen vol

Op de plek van de schietpartij vond de politie pakketten cocaïne midden op straat die in plastic tassen zaten. Volgens een ooggetuige namen agenten zware tassen vol met drugs in beslag. De man die gewond raakte, lag nog op straat en werd aangehouden.

De weggereden auto werd in de omgeving gevonden. Een 21-jarige Rotterdammer werd kort erna aangehouden. Getuigen hadden een goed signalement gegeven aan de politie. Daardoor kon de man snel worden gevonden.

Volgens bronnen in het drugscircuit is de prijs van cocaïne de afgelopen jaren verdubbeld. De straatprijs van een kilo is nu ongeveer 40.000 euro. Dat zou komen doordat er een tekort is aan cocaïne, onder meer door politieacties waarbij grote hoeveelheden drugs in beslag worden genomen. Dat leidt weer tot meer ripdeals.

STER reclame