PEC verspeelt eerste punten

PEC Zwolle heeft na drie overwinningen op rij zijn eerste punten in het nog prille seizoen verspeeld. NAC Breda won thuis met 3-1 van de ploeg van trainer Ron Jans.

In de gelijkopgaande beginfase zorgde PEC nog sporadisch voor dreiging (zo liet Tomas Necid een vrije kopkans onbenut), maar naarmate de eerste helft vorderde werd NAC steeds sterker en kwamen de Zwollenaren er niet meer aan te pas.

De lat voorkwam de 1-0 bij een pegel van Isak Ssewankambo, maar Stipe Perica schoot wel raak. Bij zijn derde kans (hij had eerder met twee kopballen geen succes) joeg hij de bal van dichtbij in het dak van het doel.

PEC begon aanzienlijk feller aan de tweede helft en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Nijland bediende Necid met een steekpassje en de Tsjech trof beheerst doel. De Zwollenaren behielden daarna het initiatief, maar halverwege de tweede helft kwam NAC toch weer op voorsprong. Erik Falkenburg scoorde vanaf de stip, nadat Perica was gevloerd door Bram van Polen.

Met nog zes minuten op de klok zorgde Elson Hooi voor de eindstand. Het is voor de Bredanaars de eerste winstpartij in deze competitie en de eerste competitieoverwinning sinds 8 februari een feit.