Ajax ook onderuit in Groningen

Ajax heeft in de eredivisie zijn tweede opeenvolgende nederlaag geleden. Na het verlies tegen PSV van vorige week, was dit keer FC Groningen in de Euroborg met 2-0 te sterk.

In de eerste helft gebeurde er weinig. Ajax had iets meer balbezit en zorgde een paar keer voor dreiging, maar had Groninger Eric Botteghin nodig om echt gevaarlijk te worden. Diens ongelukkige kopbal werd gekeerd door doelman en ploeggenoot Sergio Padt.

De thuisploeg ging ietwat slordig om met enkele kansen uit de counter. Een keer moest Ajacied Nicolai Boilesen ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken.

Groningen sterk na rust

De rust deed Groningen goed. De eerste kans werd nog gemist door Jarchinio Antonia, maar even later was het wel raak via Botteghin. De 27-jarige verdediger was het doeltreffende eindstation van een mooie aanval. Kort daarop miste Tjaronn Chery (na goed werk van Antonia) een opgelegde kans op de 2-0.

Bij Ajax kwam het gevaar van Anwar El Ghazi. De buitenspeler kwam echter niet verder dan een schot voorlangs. Ook de Amsterdamse invallers konden het tij niet keren, waarna in de slotfase invaller Michael de Leeuw het duel met een mooie kopbal besliste.