PSV is thuis Vitesse de baas

Aangepast

PSV heeft ook in zijn vierde duel van het eredivisieseizoen de volle winst gepakt. In Eindhoven won de ploeg van Phillip Cocu met 2-0 van Vitesse, dat de afgelopen twee seizoenen nog zegevierde op bezoek bij PSV.

Aanvankelijk had PSV de nodige moeite om Vitesse de wil op te leggen. Pas kort voor rust kreeg het de eerste kansen. Luciano Narsingh zag zijn inzet gekeerd worden en Memphis Depay trof de lat met een schot vanaf ruim dertig meter. Daarvoor waren Bertrand Traoré en Davy Pröpper namens Vitesse gevaarlijk geweest met afstandsschoten.

De Jong breekt ban

Kort na de rust zette Luuk de Jong PSV op voorsprong toen hij de bal uit de kluts voor de voeten kreeg. Het was zijn eerste competitiedoelpunt in Eindhovense dienst, nadat De Jong in de eerste drie wedstrijden nog ongelukkig was in de afronding.

Vitesse drong in het laatste kwartier aan, maar de paal weerhield Rochdi Achenteh van een treffer en Jeroen Zoet redde op een goede inzet van Zakaria Labyad. In de slotfase kreeg PSV alle ruimte om de wedstrijd te beslissen. Waar De Jong en Depay dat nalieten sloeg Maher uiteindelijk wel toe.

"Geen paniek"

Tegenover het succes van PSV, dat voor het eerst in elf jaar geen schade opliep in de eerste vier wedstrijden, staat de magere oogst van Vitesse. De Arnhemmers staan met slechts één punt op de voorlaatste plaats.

Desondanks wil coach Peter Bosz zich geen probleem aan laten praten. "Wat er ook van buitenaf gezegd wordt, ik ga niet mee in die paniek. Ik analyseer de wedstrijden nuchter en dan zie ik dat we ook vandaag weer verzorgd voetbal speelden. Natuurlijk zijn er ook zorgen. We creëren veel kansen, maar het is een zorg dat we die kansen niet afmaken."

STER Reclame