Droom voorbij voor homo in NFL

tijd van publicatie Aangepast

Michael Sam krijgt voorlopig geen plek in de National Football League, de NFL. Hij wilde graag de eerste openlijke homoseksueel zijn in de hoogste American-footballcompetitie. Zijn naam staat niet op de lijst van spelers die zijn ploeg, de St. Louis Rams, bekend heeft gemaakt.

Volgens de club is hij niet afgevallen omdat hij homoseksueel is, maar zijn andere spelers op dit moment beter. "Het was een footballbeslissing toen we hem aannamen, en dit is ook een footballbeslissing", aldus coach Jeff Fisher.

Kus

Sam maakte vorig jaar bekend dat hij homoseksueel is. Zijn toenmalige ploeggenoten en trainers wisten dat toen al een tijdje. Hij was de eerste American-footballspeler die nog tijdens zijn carrière liet weten homo te zijn.

In mei kreeg hij een contract bij de St. Louis Rams. Hij werd gevolgd door een cameraploeg toen hij het telefoontje kreeg dat hij voor de club mocht gaan spelen. De kus die hij zijn partner gaf, ging de hele wereld over.

Wat nu?

Op Twitter bedankt Michael Sam de Rams voor de kans die ze hem hebben gegeven. Hij schrijft ook dat hij van plan is hard te blijven werken om uiteindelijk toch een plek in de NFL te veroveren.

Hij hoeft zijn droom nog niet helemaal op te geven. Dit weekend kunnen andere clubs hem nog benaderen om daar te komen spelen. Die kans lijkt echter niet groot. Waarschijnlijk blijft hij vanaf maandag trainen bij de St. Louis Rams.

STER Reclame