Baas Vd Werff op Schier overleden

time icon Aangepast

Op Schiermonnikoog is Jan Fischer, de kleurrijke eigenaar van Hotel van der Werff, overleden. Hij slaagde erin het hotel te behoeden voor grote veranderingen en gaf het een grote naamsbekendheid.

In de jaren zestig kreeg Fischer een baantje als kelner in Hotel van der Werff, dat toen nog bestierd werd door 'Juffrouw Dien'.

Opgemerkt door stamgasten als tv-persoonlijkheid Wibo van de Linde, maakte Fischer in de jaren zeventig een overstap naar de televisiewereld. Hij ging aan de slag bij de destijds nieuwe actualiteitenrubriek Tros Aktua.

1,3 miljoen gulden

Na het overlijden van Juffrouw Dien keerde Fischer terug naar Schiermonnikoog, waar hij - aangemoedigd door vaste klanten als Van de Linde en oud-bankdirecteur Wim Duisenberg - voor 1,3 miljoen gulden het hotel kocht.

Het motto van Fischer was: vernieuwen is een gebrek aan zelfbeheersing. Dat betekende dat het hotel zich maar heel geleidelijk en met mate aanpaste aan de tegenwoordige tijd.

Het hotel wekte daardoor de indruk dat de tijd er stil had gestaan. Dat nam niet weg dat Fischer langzamerhand toch toegaf aan moderne eisen, zoals een badkamer bij elke hotelkamer.

Aan de toog

Iedereen die het hotel of de gelagkamer bezocht, leerde Fischer kennen; hij stond elke dag tot aan sluitingstijd aan de toog. De laatste jaren verslechterde Fischers gezondheid en nam zijn dochter steeds meer taken over.

Fischer is 74 jaar geworden.

STER Reclame