NOS NieuwsAangepast

Paspoort jihadgezinnen afgepakt

De politie heeft de paspoorten van twee gezinnen uit Huizen, in Noord-Holland, afgepakt. De gemeente Huizen heeft dat bekendgemaakt op een persconferentie, samen met de politie, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming.

Volgens het OM wilden de twee gezinnen op korte termijn afreizen naar Syrië om zich aan te sluiten bij de terreurgroep IS. Die is actief in Syrië en in Noord-Irak.

Huiszoeking

Het gaat om twee stellen van 30 en 31 jaar en van 32 en 34 jaar. Zij zijn aangehouden. Hun kinderen, variërend van acht maanden tot negen jaar, zijn uit huis geplaatst en volgens de Kinderbescherming naar een veilig onderkomen gebracht.

De politie heeft gisteravond huiszoeking gedaan bij de gezinnen. In een woning werden spullen gevonden die duidden op een snel vertrek van de familie.

Kabinet

Gisteren liet het kabinet weten dat het jihadgangers harder wil aanpakken. Het moet onder meer eenvoudiger worden om het Nederlanderschap in te trekken.

Minister Opstelten zei gisteren dat van 33 mensen die zich bij terreurgroepen wilden aansluiten, het paspoort is ingenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl