Google werkt aan pakjes-drone

Aangepast op

Google werkt al twee jaar aan een drone die pakketjes kan bezorgen. De drone wordt ontwikkeld door de speciale X-divisie van Google, die zich bezighoudt met bijzondere technologische projecten zoals de zelf rijdende auto.

De drone weegt 8,5 kilo, heeft een spanwijdte van 1,5 meter en wordt aangedreven door vier elektrische propellers, meldt de BBC. Het project was geheim, maar medewerkers van Google hebben nu een prototype getest in Australiƫ.

Hondensnoepjes

Het onbemande vliegtuigje kan een vrachtje van 1,5 kilo vervoeren. Volgens Google heeft het succesvol een verbandtrommel, snoeprepen, hondensnoepjes en water afgeleverd bij twee Australische boeren.

Het drone-programma heeft de naam Project Wing gekregen en inmiddels werken er tientallen mensen aan, schrijft The Atlantic. De drone zou commercieel gebruikt kunnen worden als alternatief voor het drukke wegverkeer, dat bij de bezorging van bestellingen vaak vertraging veroorzaakt.

Amazon

Op langere termijn zou Google de drone willen inzetten bij rampen, om medicijnen of batterijen af te leveren op afgelegen plekken, of om ambulancepersoneel van spullen te voorzien, bijvoorbeeld defibrillators. De bedoeling is dat de drone zijn vrachtje binnen een paar minuten van het ene stadsdeel naar het andere kan brengen.

Google is niet de eerste die aan een eigen drone werkt. Het was al bekend dat online-handelshuis Amazon.com hetzelfde doet.