1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

'Scarface' mogelijk geliquideerd

In Spanje is afgelopen nacht mogelijk een kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld geliquideerd. De man overleed na een schietpartij in een winkelcentrum in de zuidelijke stad Málaga, meldt de Amsterdamse nieuwszender AT5.

Volgens bronnen in het criminele milieu gaat het om Samir B., bijgenaamd Scarface, maar zijn advocaat kan dat nog niet bevestigen. Samir B. is een topfiguur in het Marokkaanse criminele milieu in Amsterdam.

Bar

De man wilde kort voor 2 uur vanochtend een bar verlaten, toen er ineens twee mannen op hem afkwamen en meerdere keren op hem schoten. Het slachtoffer was in gezelschap van zes of zeven mensen toen hij werd neergeschoten. Hulpdiensten konden niets meer voor hem doen.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Spaanse media melden alleen dat de man vermoedelijk de Marokkaanse nationaliteit heeft. De twee schutters zijn nog voortvluchtig.

Woonwagenkamp

B. is onder meer verdacht geweest van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in een woonwagenkamp in Breda in 2010, waarbij een 12-jarige jongen omkwam. Hij is toen opgepakt in Spanje, en aan Nederland uitgeleverd, maar kwam snel weer vrij. De politie vermoedde ook dat B. betrokken was bij grote drugstransporten.

Samir B. zou behalve in Spanje ook vaak in Dubai verblijven. Recentelijk zou hij nog in Amsterdam zijn geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl