Hello Kitty is geen kat

Aangepast

Voor veel kinderen en andere liefhebbers van Hello Kitty zal het een verrassing zijn: het wereldberoemde Japanse stripfiguurtje is geen kat. Dat heeft Sanrio, het bedrijf achter Hello Kitty, laten weten.

Hoewel echte fans van Hello Kitty al wisten dat ze een meisje was, krijgt het verhaal nu pas wereldwijd aandacht door Christine Yano van de Universiteit van Hawaï. Zij stelde in Los Angeles een tentoonstelling samen over het figuurtje, ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Hello Kitty.

Huisdier

Sanrio verbeterde Yano toen ze haar teksten voor de tentoonstelling ter goedkeuring opstuurde, zegt ze in de LA Times. "Ik werd vrij ferm terechtgewezen."

"Ze is een klein meisje, een vriendin, maar geen kat", werd haar te verstaan gegeven. "Ze loopt nooit op vier poten, maar loopt en zit als een wezen met twee benen. Ze heeft ook zelf een huisdier: een kat genaamd Charmmy Kitty."

Waarom Hello Kitty een staart, snorharen en kattenoren heeft, legt Sanrio niet uit.

Brits

Sanrio verduidelijkte verder dat Hello Kitty niet eens Japans is. Ze is een schoolmeisje dat in de omgeving van Londen woont: Kitty White.

Er werd voor een Britse identiteit gekozen omdat dat in de jaren 70 het ideaalbeeld was van veel Japanse vrouwen.

STER Reclame