NOS NieuwsAangepast

Leraar krijgt geld voor bijscholing

Leraren krijgen recht op tijd en geld voor bijscholing. Voor leraren in het primair onderwijs is 500 euro per jaar en twee uur per week beschikbaar, voor leraren in het voortgezet onderwijs 600 euro per jaar en 5 procent van het aantal uren per jaar dat zij werken.

Leraren in het mbo mogen 59 uur per jaar vrijmaken voor individuele scholing. Hun budget wordt door de schoolleiding vastgesteld.

De maatregelen staan in een brief die minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. Daarin worden extra investeringen in het onderwijs aangekondigd.

Conciërges

In totaal investeert het kabinet 1,2 miljard in de verbetering van het onderwijs. Het geld wordt voor een deel besteed aan vermindering van de werkdruk, onder meer door 1200 conciërges en klasseassistenten aan te stellen.

Creatieve optelsom

De Algemene Onderwijsbond AOb reageert sceptisch op de brief van Bussemaker en Dekker. Voorzitter Dresscher zegt dat hij blij is met iedere euro extra die naar onderwijs gaat, maar volgens hem gaat het hier om een creatieve optelsom van eerdere aankondigingen en aannames.

Volgens hem doen de bewindslieden net of er al een cao is in het basisonderwijs, maar is die er nog helemaal niet.De AOb spreekt ook tegen dat er een deal is gesloten over 500 euro per personeelslid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl