Robert Mühren tekent bij AZ

time icon Aangepast

Robert Mühren verruilt FC Volendam voor AZ. De 25-jarige Volendammer, een neef van oud-internationals Arnold en wijlen Gerrie Mühren, maakt per direct de overstap naar Alkmaar. Hij tekende voor drie jaar. Zijn verbintenis bij Volendam liep tot medio 2015.

AZ zocht al enige tijd een nieuwe spits en hoopte al enige tijd Mike van Duinen van ADO Den Haag vast te leggen. De vraagprijs van naar verluidt anderhalf miljoen euro vond AZ echter te veel, waarna de club de aandacht verlegde naar Mühren. Laatstgenoemde kostte naar verluidt 300.000 euro. Bij afwezigheid van de geblesseerde Aron Jóhannsson, die kampt met een liesblessure, stond Muamer Tankovic in de spits bij AZ.

Topscorer

Mühren is bezig aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van FC Volendam. Afgelopen seizoen maakte de spits 25 doelpunten in de Jupiler League en dit seizoen staat de teller na vier wedstrijden al op zes treffers. In totaal scoorde hij 49 keer in 102 competitieduels voor de Volendammers.

Vorig seizoen baarde Mühren opzien door op bezoek bij Ajax in de tweede ronde van de KNVB Beker twee keer te scoren. De Volendammers gingen pas na verlenging ten onder (4-2). Die wedstrijd stond in het teken van zijn op 19 september overleden oom Gerrie. Uitgerekend in de 67ste minuut, precies de leeftijd die zijn oom Gerrie bij leven haalde, maakte hij een doelpunt.

STER Reclame