NOS Voetbal Aangepast

Noorse Messi (15) maakt debuut

De 15-jarige Martin Ødegaard heeft zijn debuut gemaakt bij het Noorse nationale elftal in een vriendschappelijk duel met de Verenigde Arabische Emiraten (0-0). Hij startte in de basis en deed de hele wedstrijd mee.

Ødegaard is met zijn vijftien jaar de jongste speler ooit in het Noorse elftal. De aanvallende middenvelder maakt dit seizoen furore bij zijn club Strømsgodset IF.

In april debuteerde hij daar als jongste speler uit de geschiedenis van de Noorse competitie, een maand later werd hij de jongste doelpuntenmaker ooit. Vanwege zijn techniek en balvaardigheid wordt hij al vergeleken met Lionel Messi.

"Geen haast"

Tijdens de persconferentie met de Noorse bondscoach Per-Mathias Høgmo voor de wedstrijd bleef de blonde puber nuchter. "Het is een droom die uitkomt. Maar mijn focus is om me verder te ontwikkelen en een betere voetballer te worden. De rest is niet belangrijk."

Tientallen clubs hebben al bij Strømsgodset geïnformeerd naar de diensten van Ødegaard, waaronder Bayern München, Barcelona en Real Madrid. Maar hij blijft in ieder geval dit seizoen zijn Noorse club nog trouw: "Ik ben pas vijftien jaar, dus ik heb geen haast om in een grotere competitie te gaan spelen."

STER reclame