Juridisch adviseur Frank King stopt met zijn werk voor de tegenstanders van Zwarte Piet omdat hij onder meer met de dood is bedreigd. Dat zegt hij in een interview met het AD. King zegt verder dat het werk aan deze zaak zeer tijdrovend is.

Het verbaast King wat het onderwerp allemaal naar boven haalt. Hij zegt dat de woede van de voorstanders van Zwarte Piet zich op hem richt, het gaat dan om scheldkanonnades en dreigementen. Wat die dreigementen precies inhouden, zegt hij niet.

King heeft zelf Surinaamse ouders en kwam als puber naar Nederland. "Dan stond er in zo'n mail dat ik maar net als mijn voorouders op een 17de-eeuws slavenschip moest worden gezet.

De jurist kijkt met trots, en enige verbazing, terug op de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam die in juli oordeelde dat de gemeente Amsterdam de vergunning voor de intocht van Sinterklaas opnieuw moet bekijken. King sluit niet uit dat hij zich ooit nog met de zaak zal bemoeien. "Als het onderwerp bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens komt, mogen ze mij bellen."

STER reclame