Roger Federer heeft de tweede ronde van de US Open bereikt. De vijfvoudig kampioen, die in 2008 voor het laatst de titel greep, klopte Marinko Matosevic met 6-3, 6-4, 7-6 (4).

Federer doet voor de zestigste keer op rij mee aan een grandslamtoernooi en voor de vijftiende keer op rij aan de US Open. Hij kwam inmiddels 77 keer in actie op Flushing Meadows en boekte tegen Matosevic zijn 68ste zege.

Brisbane

De Zwitser en de Australiër speelden dit jaar in Brisbane ook tegen elkaar en toen won Matosevic twee games. In het Arthur Ashe Stadium bood de nummer 76 van de wereld meer tegenstand, al hoefde Federer zich nooit zorgen te maken.

In de eerste twee sets bleef Matosevic tot 3-3 bij, maar daarna nam de Zwitser afstand. Federer verspeelde in set drie een break voorsprong, waarna hij in de tiebreak alsnog orde op zaken stelde.

Michael Jordan

Voor Federer was het zijn 29ste tiebreak van het seizoen en daarvan verloor hij er dertien. "Die statistiek kende ik niet. Maar goed, de volgende keer dat ik een tiebreak speel, weet ik dat ik mijn laatste gewonnen heb", lachte de Zwitser.

Basketballegende Michael Jordan was één van de aandachtige toeschouwers. "Dat Michael hier zit vind ik ongelooflijk. Toen ik jong was keek ik al naar hem. Hij is mijn grootste sportheld ooit", verklaarde Federer.

STER reclame