NOS Voetbal Aangepast

United en Van Gaal blameren zich

Een blamage voor Louis van Gaal en zijn Manchester United in de League Cup. In de tweede ronde won Milton Keynes Dons, dat uitkomt op het derde niveau van Engeland, op eigen veld met 4-0 van de ploeg uit de Premier League.

United speelde zonder sterren als Robin van Persie, Wayne Rooney en Juan Mata, maar stelde daar met namen als Shinji Kagawa, Denny Welbeck en Jesus Hernández genoeg kwaliteit tegenover. Achterin gunde Van Gaal speeltijd aan onder anderen Marnick Vermijl, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor NEC uit Nijmegen.

Bij rust stond Milton Keynes Dons, het oude AFC Wimbledon, al met 1-0 voor dankzij een doelpunt van William Grigg, die na rust ook voor de 2-0 zorgde. In de slotfase maakte Benik Afobe, die onder contract staat bij Arsenal, de vernedering compleet door de 3-0 en 4-0 aan te tekenen.

De eerste officiële wedstrijden van Manchester United onder leiding van Van Gaal verlopen allerminst voorspoedig. In de Premier League verloor United op Old Trafford van Swansea City: 1-2. Afgelopen weekend kwamen de 'Red Devils' niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Sunderland.

STER reclame