NOS NieuwsAangepast

Van der Sloot in hongerstaking

Joran van der Sloot is in hongerstaking vanwege zijn overplaatsing naar een andere gevangenis in Peru. Bewakers hadden een mobiele telefoon bij hem gevonden.

"We maken ons zorgen om zijn gezondheid", zegt de advocaat van Van der Sloot over de hongerstaking. "We hebben de autoriteiten gevraagd om hem te laten onderzoeken door een arts."

Van der Sloot zit sinds afgelopen weekend gevangen in de Challapalcagevangenis, hoog in de Andes en ver weg van de bewoonde wereld. In de gevangenis is meer bewaking. Van der Sloot zat eerst gevangen in Lima. Daar trouwde hij met zijn vriendin Leidy Figueroa. In september verwachten ze een kind.

Afgelegen

De Challapalcagevangenis is nauwelijks te bereiken voor bezoek, zoals familieleden, advocaten en artsen. In 2005 werd de gevangenis onder internationale druk gesloten, maar in 2007 werden er toch weer gevangenen naartoe gebracht. Mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International willen dat Peru de gevangenis voorgoed sluit.

In 2012 werd Van der Sloot veroordeeld voor de moord op de studente Stephany Flores in 2010. Hij kreeg 28 jaar celstraf. Peru heeft al gezegd dat Van der Sloot uitgeleverd wordt aan de Verenigde Staten zodra hij zijn straf uitgezeten heeft. In de VS wordt Van der Sloot in verband gebracht met de verdwijning van Natalee Holloway in 2005. Hij zou de moeder van Holloway hebben afgeperst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl