PSV wint boeiende topper van Ajax

Aangepast

PSV heeft de eerste topper in het nog jonge seizoen gewonnen. De Eindhovenaren waren in Amsterdam in een aantrekkelijke wedstrijd titelverdediger Ajax met 3-1 de baas. Het is voor het eerst sinds 30 januari 2008 dat de Eindhovenaren in de Arena een competitieduel in hun voordeel beslissen.

De twee ploegen maakten er meteen een boeiende wedstrijd van met een hoog tempo, stevige duels en dreigende aanvallen over en weer. Dat leidde tot kansen aan beide kanten, waarbij Ajax zich slagvaardiger toonde.

Klaassen opent het bal

De eerste grote kans was voor Davy Klaassen, die een vrije trap van Lasse Schöne knap met het hoofd verlengde. Jeroen Zoet werkte de bal over. PSV was dicht bij de openingstreffer, toen Luciano Narsingh op rechts oprukte. Niklas Moisander voorkwam met een sliding dat de bal bij de volledig vrijstaande Georginio Wijnaldum belandde.

De 1-0 kwam op naam van Anwar El Ghazi. Hij werkte een verre pass van Klaassen knap met het hoofd over Zoet heen, die te ver voor zijn doel stond. De doelman redde PSV tien minuutjes later bij een inzet van Nicolai Boilesen. Uit de rebound schoot Klaassen tegen Karim Rekik op.

Aan de andere kant kwam Ajax goed weg, toen een onhandige terugkopbal van Boilesen net niet bij Wijnaldum belandde. Ajax was daarna nog dicht bij een treffer, toen een mooie voorzet van El Ghazi bijna door Joshua Brenet achter zijn eigen doelman werd gewerkt.

PSV ontsnapt

PSV ontsnapte kort na rust aan de 2-0. Lucas Andersen, net in het veld gekomen voor El Ghazi, legde de bal terug op Schöne, die zijn inzet gestopt zag worden door Zoet. Even later was het plots 1-1. Uit een scherpe counter via Narsingh kwam de bal bij de tot dan toe vrijwel onzichtbare Memphis Depay, die simpel kon scoren.

Ajax voerde het tempo op en ging op zoek naar de 2-1. Dat leidde tot onrust in de defensie van de Eindhovenaren, maar ook tot zeeën van ruimte bij de Amsterdammers achterin. PSV profiteerde optimaal. Nadat eerst nog een counter, waarbij vier PSV'ers nog maar drie Amsterdammers tegenover zich hadden, was verprutst, was het even later wel raak. Luuk de Jong bracht Narsingh in stelling, die alleen voor Jasper Cillessen kalm bleef: 1-2.

Onzekerheid

Bij Ajax leidde de vrees voor nieuwe counters tot onzekerheid. Er leek een rem op het Amsterdamse spel te zitten, waardoor PSV achterin zijn zaakjes goed op orde kon houden. Toch had de thuisploeg moeten scoren. Moisander dook plots op voor Zoet, had de hoek voor het uitzoeken, maar knalde over.

Een slotoffensief van Ajax leverde niks meer op. Sterker nog, PSV besliste kort voor tijd de wedstrijd na geklungel van de Amsterdammers achterin. Een uittrap van Zoet werd slecht verwerkt, waarna invaller Florian Jozefzoon kon scoren.

Kort voor tijd belandde de bal uit een schot van Thulani Serero via de half misgrijpende Zoet nog op de lat, maar een treffer op dat moment zou de zege van de Eindhovenaren al niet meer in gevaar hebben gebracht.

STER Reclame