ADO legt FC Groningen over de knie

Aangepast

ADO Den Haag heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Thuis werd FC Groningen, dat acht eredivisieduels op rij had gewonnen, met 3-0 geklopt.

Het gaat misschien wat ver om de Hagenaars een angstgegner voor Groningen te noemen, maar toch. De ploeg uit het noorden was sinds half maart ongeslagen in de eredivisie, de laatste nederlaag werd geleden tegen ADO Den Haag.

De Groningers straalden in de openingsfase vertrouwen uit en brachten de thuisploeg met goed positiespel al snel in de problemen. De Haagse defensie oogde kwetsbaar en mocht niet klagen dat Jarchinio Antonia bij een opgelegde kans tegen een verdediger aanschoot. Er was een fout van Tom Hiariej nodig om ook ADO aan een kans te helpen. Mitchell Schet schoot van dichtbij over.

Echt een vuist kon Groningen, ondanks het overwicht, niet maken en meer dan een paar slappe afstandsschoten viel er lange tijd niet te noteren. In het laatste kwartier van de eerste helft leek het beste bij de bezoekers er al af. Den Haag wist het initiatief niet echt over te nemen, zodat er weinig meer te genieten viel.

Het lukte beide ploegen na rust niet om lijn in het spel te brengen en de schaarse kansen die zich voordeden, leken vooral toeval. Op aangeven van Antonia kon Tjaronn Chery onverwacht uithalen; zijn schot ging net naast het Haagse doel. Maar plots was daar de eerste vloeiende aanval van de middag en na een een-tweetje met Dion Malone, dwars door het centrum, schoot Thomas Kristensen beheerst raak: 1-0.

FC Groningen ging op zoek naar de 1-1. Chery stuitte van dichtbij op Martin Hansen. De doelman bleek ook een sta in de weg voor invaller Michael de Leeuw, die alleen op het doel afging en had moeten scoren. ADO Den Haag ging op zijn beurt op zoek naar de 2-0 en had succes. Met een mooie boogbal vanaf de rand van de zestien trof Michiel Kramer doel. Het werd zelfs nog mooier voor de thuisploeg: dezelfde Kramer liet op aangeven van Roland Alberg ook de 3-0 aantekenen.

STER Reclame