Utrecht klopt Feyenoord in Kuip

FC Utrecht heeft voor de vierde keer in de historie, en voor het eerst sinds 2004, gewonnen bij Feyenoord: 1-2.

Feyenoord was voor rust oppermachtig, maar Lex Immers, Mitchell te Vrede, Elvis Manu en Tonny Vilhena (bal van de lijn gehaald door Yassin Ayoub) sprongen slordig met de kansen om. Na een half uur scoorde Te Vrede dan toch, met een knappe kopbal over de iets te ver voor zijn doel staande Robbin Ruiter. Het was de zevende goal voor Te Vrede in zijn laatste acht duels voor Feyenoord.

Feyenoord verzuimde daarna de voorsprong uit te breiden. Te Vrede stuitte op keeper Ruiter, waarna Immers in de rebound op de paal schoot.

Pal voor rust was het opeens 1-1: na goed doorzetten van Tommy Oar scoorde Nacer Barazite de gelijkmaker voor het tot dan toe kansloze Utrecht.

Geen schim

Na rust was Feyenoord geen schim van de aanvallende ploeg van voor rust. Met een dubbele wissel (Jean-Paul Boëtius en Bilal Basaçikoglu voor Manu en Ruben Schaken) trachtte Feyenoord-trainer Fred Rutten zijn wegzakkende ploeg nieuwe impulsen te geven, maar het effect bleef uit.

Na 72 minuten zorgde de achttienjarige invaller Rodney Antwi uit een scherpe counter voor 1-2; de assist was opnieuw van Oar. Een slotoffensief van Feyenoord bleef uit.