Go Ahead niet langs Dordrecht

Het duel tussen Go Ahead Eagles en FC Dordrecht heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd in Deventer eindigde in 0-0.

De werklust van beide teams bepaalde het beeld van de eerste helft, waarin wel driftig werd gezocht naar openingen, maar goedlopende aanvallen schaars waren.

Go Ahead, dat na twee speelronden nog puntloos was, moest het voor rust doen met een schot van Deniz Türüc als beste kans. Zijn uithaal met links vanaf 25 meter ging recht op doelman Filip Kurto af, die met zijn vuisten een doelpunt voorkwam.

Voor Dordrecht was Robin Gosens kansrijk met een schuiver (naast) en Mart Lieder met een schot uit de draai door de benen van Jop van der Linden. Ook hij zag zijn inzet rakelings naast gaan.

Kurto voorkomt erger

Go Ahead kwam vol goede bedoelingen uit de kleedkamer en was via Lesly de Sa en Alex Schalk net na rust al twee keer kansrijk. Doelman Kurto hield Dordrecht overeind, ook toen hij door Marnix Kolder onder vuur werd genomen. En invaller Jules Reimerink hielp zijn kans om zeep door veel te lang te wachten.

Dordrecht kwam er zo nu en dan goed uit, vooral dankzij de immer ijverige Joris van Overeem. Hij speelde Rihairo Meulens vrij, die vanaf rechts uithaalde. Daarna was het louter Go Ahead wat de klok sloeg. De thuisploeg bleef aanvallen, maar loon naar werken kreeg het uiteindelijk niet.