Willem II thuis ruim langs AZ

time icon Aangepast

Willem II heeft zijn eerste punten van het nieuwe seizoen te pakken. De Tilburgers zetten in eigen huis AZ met 3-0 aan de kant.

AZ, zonder de in de warming-up geblesseerd geraakte Stefan Berghuis, bakte er weinig van voor rust. Robbie Haemhouts liet een vrije schietkans nog onbenut (over), maar Bruno Andrade scoorde wel na geklungel achterin bij AZ; Ben Sahar onderschepte de te korte terugspeelbal van Mattias Johansson en Andrade maakte er 1-0 van.

En al snel kwamen er nog meer kansen voor de Tilburgers. Eerst verzuimde Sahar van dichtbij te scoren en Ali Messaoud schoot even later op de paal. Dat deed hij na een half uur voor een tweede keer om vervolgens zelf de rebound binnen te schieten.

AZ ook na rust kleurloos

AZ had behoudens twee kansjes voor Guus Hupperts niets laten zien voor rust en na de pauze was het niet veel beter. Willem II-doelman Kostas Lamprou moest wel kordaat ingrijpen bij inzetten van Thom Haye en Celso Ortiz.

De beste kansen waren ook na rust voor Willem II. Messaoud zag zijn kopballetje gekeerd worden door doelman Esteban, die de kopbal van Terell Ondaan tot zijn vreugde rakelings naast zag gaan. Maar het schot van Charlton Vicento vlak voor tijd was wel raak.

STER Reclame