PSV staat op het punt Andrés Guardado te huren van Valencia CF. Dat laat technisch manager Marcel Brands weten. De 27-jarige Mexicaanse international is de beoogde versterking van het middenveld. Met de speler is PSV er al uit en de club hoopt zaterdag groen licht te krijgen van Valencia.

Guardado is niet de eerste keus van PSV als versterking van het middenveld. De Eindhovenaren hoopten lange tijd Steven Defour vast te leggen, maar de Belg koos voor Anderlecht.

Van Depor tot Mexico

Guardado begon zijn loopbaan bij Atlas uit Guadalajara in Mexico en was in 2007 al dicht bij een overgang naar PSV. Toen koos hij echter voor het Spaanse Deportivo La Coruña. Na vijf seizoenen in Galicië stapte Guardado over naar Valencia.

In de tweede helft van afgelopen seizoen kende Guardado een mislukt huuravontuur bij Bayer Leverkusen. De middenvelder speelde slechts vier wedstrijden voor de Bundesligaclub. Hij staat tot medio 2016 onder contract bij Valencia.

Op het afgelopen WK speelde 108-voudig international Guardado alle wedstrijden van Mexico. Hij scoorde tegen Kroatië (3-1 winst) en deed ook mee in de achtste finale tegen Oranje (2-1 verlies).

STER reclame