Oud-perschef Salazar overleden

time icon Aangepast

Pedro Salazar-Hewitt is woensdagochtend op 55-jarige leeftijd overleden. De oud-perschef van PSV was al geruime tijd ernstig ziek.

Salazar verwierf bekendheid in de voetbalwereld als persman bij PSV. Tussen 1997 en 2011 was hij in die hoedanigheid actief voor de club uit Eindhoven. Door zijn Chileense achtergrond gold hij tevens als vertrouwenspersoon voor de Spaanstalige spelers bij PSV.

Tijdens zijn periode in Eindhoven was Salazar ook nog twee maanden actief als voorlichter van de KNVB op het EK voetbal in 2004. Tijdens het WK voetbal van 2010 in Zuid-Afrika werkte de Chileen als persvoorlichter voor de wereldvoetbalbond FIFA.

Later werkte Salazar ook nog voor FC Twente, waar hij een belangrijke rol speelde in de komst van Felipe GutiƩrrez naar Enschede. Tijdens het WK voetbal in Braziliƫ was hij tijdens het duel Nederland - Chili nog te gast op Radio 1 bij Radio Brasil .

"Aimabel mens"

"Hij was een warm, aimabel mens die zijn vak als perschef geweldig verstond", reageert Jack van Gelder op het overlijden van Salazar.

"Hij gaf gezicht aan PSV. Niet alleen vanwege zijn contact met spelers uit Spaanstalige landen. Salazar was een van de weinige persvoorlichters die begreep dat de voetballerij niet enkel draait om de club en de organisatie, maar ook om het publiek en de supporters."

STER Reclame