Bökkerink stopt met shorttrack

time icon Aangepast

Shorttracker Christiaan Bökkerink heeft per direct een punt gezet achter zijn topsportcarrière. De 21-jarige Bökkerink was de beoogd opvolger van Niels Kerstholt bij de aflossing, het onderdeel waarop de Nederlandse mannen regerend wereldkampioen zijn. Maar Bökkerink verkiest nu zijn studie boven de shorttracksport.

De afgelopen jaren was Bökkerink de vaste reserve bij de Nederlandse relayploeg. Ook tijdens de Olympische Spelen in Sotsji zat de 21-jarige shorttracker op de bank, maar hij kwam niet in actie.

Bondscoach Jeroen Otter reageert teleurgesteld, maar begrijpt de keuze van Bökkerink. "Het is heel jammer dat hij op zo'n vroege leeftijd stopt met schaatsen. De topjaren van zijn carrière zaten er eigenlijk nog aan te komen. Maar ik geef hem geen ongelijk. Hij wil zijn vwo-opleiding een vervolg geven aan de Nyenrode Business Universiteit. Het is alleen jammer dat hij dat nu doet en niet over vier jaar."

Nu moet Otter op zoek naar een vervanger voor Kerstholt en Bökkerink. "We zijn al hard aan het werk met andere rijders. Wij zijn nu al bezig met de Olympische Spelen van 2018. Ik denk dat we binnen vier jaar wel een goede vervanger voor Niels en Christiaan kunnen vinden. Maar voor komend seizoen wordt dat wel lastig. Op de korte termijn is dit zeker een aderlating."

STER Reclame