Vanavond geen avondklok Ferguson

Aangepast

De gouverneur van de Amerikaanse staat Missouri heeft gezegd dat er vanavond geen uitgaansverbod zal gelden in Ferguson. De afgelopen dagen gold wel zo'n verbod om protesten en plunderingen te voorkomen.

In de voorstad van St. Louis is het onrustig sinds vorige week de zwarte ongewapende Michael Brown werd doodgeschoten door de politie.

Zaterdag riep gouverneur Nixon de noodtoestand uit Ferguson. Ook gold er vanaf toen een uitgaansverbod van middernacht tot 5.00 uur. Die avondklok werd massaal overtreden.

Vanochtend werd bekend dat Nixon de Nationale Garde inzet om verdere escalatie te voorkomen.

Autopsie

Uit een autopsie op Brown blijkt dat er zeker zes keer op de 18-jarige jongen is geschoten. Hij is twee keer in zijn hoofd en vier keer in zijn arm geraakt. Sommige kogels hebben meerdere wonden veroorzaakt waardoor het precieze aantal niet vaststaat.

De familie had gevraagd om een extra autopsie door een onafhankelijke partij. De autopsie is uitgevoerd door de 80-jarige patholoog-anatoom dr. Baden, een bekend medicus in de VS. Hij hield in de jaren zestig toezicht op de autopsies op president John F. Kennedy en dominee Martin Luther King.

STER Reclame