Het Oekraïense regeringsleger zegt dat separatisten een konvooi met vluchtelingen uit Loegansk met raketten hebben beschoten. Tientallen mensen, onder wie vrouwen en kinderen, zouden zijn omgekomen in de brandende bussen.

Volgens de legerwoordvoerder in Kiev wisten de rebellen dat het konvooi eraan kwam. "Ze hebben het volledig vernietigd. We hebben niet het precieze aantal slachtoffers kunnen tellen. Het zijn er tientallen."

Loegansk is in handen van de pro-Russische separatisten. Een woordvoerder van de separatisten zegt dat hij niets weet van een beschieting van een konvooi. Op een website van de rebellen wordt wel melding gemaakt van een vuurgevecht met het Oekraïense leger in het gebied. De rebellen zeggen dat het leger het konvooi zelf heeft beschoten.

Grad-raket

Volgens Kiev is bij de beschieting van het konvooi een Russische Grad-raket gebruikt, maar de rebellen zeggen dat ze niet de beschikking hebben over zulke raketten. "De terroristen hebben een bloedige misdaad gepleegd", zegt een woordvoerder van de Oekraïense crisisdienst.

STER reclame