Excelsior pakt zege tegen GA Eagles

Aangepast

In een duel met een aantal opvallende momenten heeft Excelsior op de valreep met 3-2 gewonnen van Go Ahead Eagles. Het gesprek na afloop ging over twee sterke acties van Jordan Botaka, maar nog veel meer over het doelpunt dat Eagles-doelman Eric Cummins voor zijn rekening nam.

Excelsior was vooral door strijdkracht voor rust de betere ploeg, maar een technisch hoogstandje leverde de 1-0 op. Botaka scoorde met een mooi hakje en daarmee leek hij de man van de wedstrijd te worden. Met een onverwacht schot - er stond een verdediger vlak voor zijn neus - trof hij ook nog eens de paal.

Excelsior loopt uit

Het duurde even voordat de Eagles daar iets tegenover konden stellen. Deniz Turuc bracht - met een hakje - Xandro Schenk in kansrijke positie, maar die bracht de bal voor het doel in plaats van zelf uit te halen. Turuc zelf was het dichtst bij de 1-1; zijn schot werd door Kevin van Diermen van de lijn gehaald.

Go Ahead zette na een rust een paar tandjes bij en Excelsior moest terug. Echt grote kansen leverde dat niet op en - erger nog voor de bezoekers - bij de eerste serieuze tegenstoot van Excelsior werd het 2-0. Door op het middenveld Turuc te poorten, leidde Botaka de aanval in die uitmondde in een schot van Daryl van Mieghem, dat via Tom van Weert in het Eagles-doel verdween.

Doelpunt keeper Cummins

De Deventenaren leken geklopt, maar toen volgde er een moment dat nog vaak in beeld vertoond zal worden. De Eagles-doelman trapte uit en via één stuit op het kletsnatte kunstgras verdween de bal achter zijn collega aan de overkant. Even later kopte Sven Nieuwpoort de 2-2 binnen, waarna Excelsior wankelde.

De Rotterdammers bleven op de been en sleepten ver in de blessuretijd zowaar nog de drie punten uit het vuur. Een partijtje vrij worstelen in de zestien leverden een penalty op, die door Sander Fischer feilloos werd benut.

STER Reclame