FC Utrecht laat langs Willem II

FC Utrecht heeft aan het eerste thuisduel van het seizoen drie punten overgehouden. In de Galgenwaard won het op de valreep met 2-1 van Willem II.

Uitgespeelde aanvallen bleven in de matige beginfase uit, tot Yassin Ayoub het op zijn heupen kreeg, in de twintigste minuut. Hij bezorgde de bal bij Jens Toornstra die zijn geschot gekeerd zag worden door Willem II-doelman David Meul. Meul reageerde kort daarna ook alert op een schot van rechts van Mark van der Maarel.

De beste kans voor Willem II voor rust was voor Terell Ondaan, die met een schuiver in de linkerhoek doelman Robbin Ruiter testte.

Grote kans debutant Rubin

Ook na rust viel er weinig te genieten. Het tempo bleef laag en de aanvallers werden door slechte passing amper gevonden. Dat lukte Van der Maarel na een klein uur wel met een pass op debutant Rubio Rubin, maar die prikte de bal in zijn gehaastheid naast. Even later was het alsnog raak via Toornstra met een hard schot in de verre hoek.

Een kwartier voor tijd kwam Willem II langszij via Robbie Haemhouts. Hij kreeg de bal na een door Ruiter gekeerd schot van Ondaan voor zijn voeten en schoot de bal vervolgens in het lege doel.

Willem II had daarmee wat het wilde, een punt, maar kort voor tijd frommelde Leon de Kogel de bal achter Meul. Invaller Rodney Antwi had er in blessuretijd nog 3-1 van kunnen maken, maar verprutste zijn kans.