NOS VoetbalAangepast

Van Zweden: United matig ploegje

"Ik heb een hartstikke leuke dag gehad. En die heb ik nog steeds." John van Zweden, mede-eigenaar van Swansea City, kon zijn lol niet op. Zijn club bezorgde Manchester United een pijnlijke competitie-ouverture door op Old Trafford met 2-1 te winnen.

Een koude douche bovendien voor trainer Louis van Gaal, die zijn entree in de Premier League flink versjteerd zag worden.

"Manchester was natuurlijk de grote favoriet. Overal in de stad zag je vlaggen en sjaals met Louis van Gaal erop, tot grote billboards aan toe. Ze hebben een gigant binnengehaald, vinden ze", aldus Van Zweden.

"Wij hadden maar één doel: die gigant even met zijn beide beentjes op de grond zetten. Wij hebben gewoon een heel goede wedstrijd gespeeld en terecht drie punten mee naar Wales genomen."

Matig ploegje

Van Zweden had de overwinning tijdens het WK al voorspeld en die boute uitspraak daags voor de wedstrijd nog eens herhaald. "Ik heb op Facebook en Twitter verteld dat we met 2-1 gingen winnen. Ik had gewoon dat gevoel. En dat heeft niks te maken met disrespect naar Louis van Gaal, want ik vind hem een geweldige man en een van de beste trainers die er op de aarde rondloopt. Maar ja, als je maar een matig ploegje hebt..."

Het is duidelijk: de Hagenaar heeft geen hoge pet op van het elftal waarmee Van Gaal het moet doen. "Ik vind het een van de matigste ploegen in de Premier League. Ik denk echt dat als hij er de komende twee weken niets meer bij gaat halen, hij gewoon ergens in de middenmoot eindigt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl