PEC op valreep langs Dordrecht

PEC Zwolle heeft ook zijn tweede duel in de nieuwe competitie gewonnen. De winnaar van de KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal nam drie punten mee bij nieuwkomer FC Dordrecht dankzij een late treffer van Mustafa Saymak: 2-1.

Beide ploegen speelden op de aanval, maar veel kansen wisten ze niet te creëren. De eerste was voor Stef Nijland, maar die kopte een voorzet van Jody Lukoki over. Aan de andere kant waren Joris van Overeem en Mart Lieder dicht bij de openingstreffer voor Dordrecht. Beiden schoten echter te gehaast op doel, waar afspelen beter had geleken.

Direct na de misser van Lieder leverde de tegenaanval van PEC wel succes op. Ben Rienstra passte op de vrijstaande Ryan Thomas en de Nieuw-Zeelander schoof de bal bekeken onder doelman Filip Kurto door.

Loon naar werken voor Dordrecht

De thuisploeg,die vorige week verrassend drie punten aan zijn bezoek bij sc Heerenveen had overgehouden, knokte na rust voor wat het waard was, zette PEC ook onder druk en zorgde meerdere keren voor gevaar. Zo krulde Jeffrey Fortes net naast en kopte Everon Pisas voorlangs.

De ploeg van coach Ernie Brandts bleef jagen op de gelijkmaker en die viel ook vlak nadat Bart van Hintum zijn tweede gele kaart had gekregen. Na een scrimmage en een carambole op de paal belandde de bal voor de voeten van Giovanni Korte en die kon van dichtbij scoren.

Dordrecht ging vervolgens op zoek naar de drie punten, maar kwam van een koude kermis thuis. Diep in blessuretijd speelde invaller Thomas Necid zich vrij op links en zijn voorzet werd door Mustafa Saymak achter doelman Kurto geschoten.