Klantenbinding PSV tegen NAC

PSV heeft een 6-1 overwinning geboekt op NAC Breda, dat na de eerste helft nog zicht had op een goed resultaat.

De thuisploeg leek na 25 minuten al op rozen te zitten - met dank aan Memphis Depay. De international bediende eerst Georginio Wijnaldum (die beheerst scoorde) en zette daarna met een al even mooie pass de aanval op die tot de 2-0 leidde. Hij stuurde Santiago Arias weg op links en diens voorzet werd door Aleksandar Damcevski in eigen doel gewerkt.

Bij NAC viel vooral Adnane Tighadouini op. Vroeg in de wedstrijd ging hij lelijk door zijn enkel en de wedstrijd leek voor hem voorbij. Maar hij werd opgelapt en bewees zijn waarde. Hij schoot raak vanaf de stip, nadat Erik Falkenburg door Arias naar de grond was gehaald. PSV was even de weg kwijt en kwam bij twee gevaarlijke schoten van Tighadouini goed weg.

Kort na rust was het gedaan met NAC. Eerst viel Tighadouini alsnog uit. Toen hij twintig minuten later verkleed plaatsnam in de dugout, stond PSV op 5-1.

Slim hakje

Nadat Uros Matic voor NAC nog een grote kans had gemist (doelman Jeroen Zoet redde), schoot Depay een vrije trap fraai binnen. Een minuut later bracht Luuk de Jong met een slim hakje Jürgen Locadia in stelling, die een mooi schot afleverde: 4-1. En even later stond de 5-1 op het bord. Na een vloeiende aanval over meerdere schijven kon Wijnaldum eenvoudig scoren.

Het werd nog mooier voor PSV - en voor Depay. De aanvaller mocht weer aanleggen voor een vrije trap. De bal lag iets verder weg dan bij de 3-1, maar dat bleek geen probleem, hij verdween in dezelfde hoek: 6-1. Waarna de PSV-aanhang zich toch ook zal hebben afgevraagd of er deze avond nog scouts op de tribune zaten.