Na haar gouden medaille op de tien kilometer, heeft Sharon van Rouwendaal bij de EK zwemmen het zilver veroverd op de vijf kilometer open water. De Duitse Isabelle Härle pakte het goud in een tijd van 57.55. De Nederlandse tikte ruim een halve minuut later aan (58.29).

Het is al de derde medaille voor Nederland in het open water. Ferry Weertman pakte de Europese titel op de 10 kilometer en gisteren won Van Rouwendaal bij haar internationale debuut in het open water dezelfde afstand afstand bij de vrouwen.

"Wist dat ik heel sterk was"

"Ik verras mezelf wel een beetje met dit succes'', zei de Nederlandse zwemster na haar tweede race in twee dagen. "Ik wist wel dat ik heel sterk was, maar je moet het toch maar even doen. Het is heel mooi om nog een medaille te pakken. Ik ben er heel blij mee.''

Van Rouwendaal merkte wel dat alle inspanningen haar parten speelden. "Het was wel zwaar. Op het laatst had ik wel pijn in mijn armen en mijn benen. Ik verzuurde wel aardig. Maar ik ben wel gewend om met pijn te zwemmen. Ik vond het ook wel weer fijn om alleen te zwemmen en niet in een groep te liggen."

Van Rouwendaal en Weertman doen komende week ook mee aan de wedstrijden op de langebaan. Samen met Marcel Schouten zwemmen zaterdag eerste nog de teamwedstrijd in het open water.

STER reclame