NOS SportAangepast

Broersen met NR aan kop op EK

Nadine Broersen heeft bij de EK atletiek in Zürich met een Nederlands record hoogspringen de leiding genomen bij de zevenkamp. Broersen, die in maart in het Poolse Sopot wereldkampioene indoor werd op de vijfkamp, kwam tot een hoogte van 1,94 meter. Eind juli had ze bij de NK in Amsterdam een nieuw NR van 1,91 gevestigd.

Broersen had in Zürich twee pogingen nodig om over de 1,94 te komen. Na één mislukte poging over 1,97 stopte ze. Het hoogspringen werd gewonnen door de negentienjarige Belgische Nafissatou Thiam. Zij sprong in haar derde poging wel over 1.97 meter. De tweede Nederlandse zevenkampster, Anouk Vetter, kwam tot een hoogte van 1,79 meter.

Klassement

Eerder op donderdag zette Broersen op de 100 meter horden in 13,48 de vijfde tijd neer en kwam Vetter tot een tijd van 13,68 (dertiende).

In het algemeen klassement na twee onderdelen gaat Broersen met een totaal van 2.211 punten aan kop. Thiam klom met 2.169 punten naar de tweede plaats en Vetter bezet met 1.990 punten de twaalfde plaats. Titelverdedigster Antoinette Nana Djimou uit Frankrijk staat vijfde met 2.045 punten.

Vanavond volgen nog het kogelstoten en de 200 meter en vrijdag worden de onderdelen verspringen, speerwerpen en de 800 meter afgewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl