NOS NieuwsAangepast

"Den Haag verbiedt anti-IS-demo"

Het AD meldt dat een anti-IS-demonstratie volgende maand in de Haagse Schilderswijk zal worden verboden. Bronnen meldden aan de krant dat burgemeester Van Aartsen vreest voor rellen tussen voor- en tegenstanders van de groep van extremistische moslims. In een reactie spreekt de gemeente tegen dat er al een besluit is genomen over een verbod.

Volgens de krant zal de burgemeester het besluit vanavond bekendmaken tijdens een spoedzitting van de gemeenteraad over de onrust in de Schilderswijk. De demonstratie zou mogelijk moeten uitwijken naar het Malieveld.

Volgens een gemeentewoordvoerder valt er echter pas een besluit zodra er contact is geweest met Pro Patria, de organisatie van de geplande betoging. En dat is nog niet gebeurd.

Groep De Mos, de PVV en de SP hebben het spoeddebat met Van Aartsen aangevraagd. Zij vinden dat Van Aartsen zijn vakantie in Frankrijk had moeten afbreken.

Oproep Wilders

Afgelopen zondag moest de ME ingrijpen toen anti-IS-demonstranten in de Schilderswijk slaags dreigden te raken met islamitische jongeren. De 200 betogers werden opgewacht door een groep die "Allah is groot" riep en met stenen gooide.

Voor 20 september is er opnieuw een betoging aangekondigd. Geert Wilders riep zijn aanhangers op mee te gaan lopen "om te laten zien dat we geen shariawijk accepteren".

Eind vorige maand werd er in de wijk gedemonstreerd door aanhangers van IS. Daarbij werden toen anti-Joodse leuzen geroepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl