Hilariteit bij een speech van de Britse prins Harry: tijdens de presentatie van het Britse team voor de Invictus Games waaide zijn toespraak weg.

Bij de presentatie in Londen haalde Harry even zijn handen van het papiertje, waardoor het enkele meters wegwaaide. Terwijl het publiek lachte, wist hij het blaadje terug te krijgen door er met zijn voet op te gaan staan.

"Wilt u links niet zo blazen, dank u", grapte de prins toen hij weer terug was bij de katheder.

Harry werd nogmaals onderbroken tijdens zijn toespraak, toen de geleidehond van een van de sporters begon te blaffen. "Wiens hond is dat", vroeg hij geamuseerd.

Gewonde veteranen

De tweede zoon van prins Charles is de drijvende kracht achter de Invictus Games, waarbij gehandicapte veteranen uit dertien landen het tegen elkaar opnemen in sportwedstrijden. Ook Nederland stuurt een afvaardiging naar het vijfdaagse evenement, dat 10 september begint.

Het Britse team telt 130 leden. Bij de presentatie ervan was ook hun mascotte aanwezig: een bomhond die in Afghanistan was opgeblazen door een bermbom. Het dier liep enkele botbreuken op maar maakt het inmiddels een stuk beter.

STER reclame