Schippers: ik kan nog meer

Aangepast

"Ik kan nog meer", zei een verbluffend nuchtere Dafne Schippers na haar historische Europese titel op de 100 meter. "In de series en de halve finales merkte ik al dat ik zo makkelijk snelle tijden liep. Ik denk dat ik nog veel betere tijden kan lopen. Maar rustig aan, stap voor stap."

"Het was geen geweldige race, maar wat maakt het uit", zei de 22-jarige Utrechtse over de finale die ze met een tijd van 11,12 won. "Deze baan is hard en glad, dus dan is het nog uitkijken in de regen, maar ach, iedereen moet erop lopen. Mijn start was niet best en ik moest flink versnellen, maar ik heb het toch maar mooi geflikt."

Geduld

"Ik was klaar voor de warming-up, toen het stadion werd ontruimd vanwege die storm. Daarna moest ik nog drie kwartier wachten, maar gelukkig ben ik dat gewend van de meerkamp."

Vorig jaar won Schippers brons op de zevenkamp bij de wereldkampioenschappen in Moskou. "Dit voelt heel anders dan de zevenkamp. Dan begin je 's ochtend en pas op de tweede avond weet je het resultaat. Nu is het vooral wachten en dan heb je één race om het te laten zien. Maar ik kan goed met de druk omgaan."

Bolt en Fanny

Onder de ogen van het Jamaicaanse sprintfenomeen Usain Bolt werd Schippers de tweede Nederlandse na Fanny Blankers-Koen met Europees goud op de 100 meter.

"Tijdens de ereronde heb ik wel mijn moment gepakt om te vieren. Ik heb Bolt niet gezien, maar wist dat hij op de tribune zat", zei Schippers. "Ook heel mooi dat ik de opvolgster ben van Fanny Blankers-Koen, zo'n legende. Dit geeft energie voor de rest van het toernooi."

Veel tijd om na te genieten heeft ze niet. "Morgenochtend vroeg wacht alweer de 200 meter", besefte Schippers, die nog lang niet verzadigd is. "De 200 meter ligt me beter."

STER Reclame