NOS NieuwsAangepast

Ambtenaar geschorst om IS-tweet

De ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie die een omstreden Twitterbericht plaatste over het jihadleger IS, is per direct geschorst. "Omdat haar uitlatingen rechtstreeks betrekking hebben op het werk van de NCTV, vormt dat aanleiding om haar detachering van werkzaamheden bij NCSC/NCTV met onmiddellijke ingang te beëindigen", stelt het ministerie in een verklaring.

Volstrekt afstand

Het ministerie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zeggen "volstrekt" afstand te nemen van de opvattingen van Yasmina Haifi, projectleider van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Volgens een woordvoerder van het ministerie heeft de departementsleiding binnenkort een gesprek met Haifi. Daarna wordt gekeken welke nadere maatregelen er genomen moeten worden.

Haifi had getwitterd dat IS een vooropgezet plan is van zionisten die de islam willen zwartmaken.

Meningsuiting

De ambtenaar zegt dat ze niet heeft kunnen vermoeden dat haar tweet zo'n storm aan reacties zou geven. "Ik ga ervan uit dat ik in een democratisch land woon", zei ze in De Nieuws BV op Radio 1.

PvdA

Haifi stond bij de vorige verkiezingen voor de Tweede Kamer op de kandidatenlijst voor de PvdA als regionale lijstduwer in Den Haag en was in het verleden actief in een scoutingscommissie van de partij. De PvdA twittert: "Uitspraken mevrouw Haifi niet ons standpunt. Onbeschrijfelijk leed dat ISIS veroorzaakt verdient meest krachtige veroordeling".

De Haagse afdeling van de PvdA zegt een gesprek te gaan voeren met Haifi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl