Dr. Rossi (Peyton Place) overleden

Aangepast

De Amerikaanse acteur Ed Nelson is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend van zijn rol als Dr. Michael Rossi in Peyton Place, de serie die als een van 's werelds eerste soaps wordt beschouwd.

Peyton Place liep tussen 1964 en 1969 en werd in Nederland uitgezonden door de AVRO. Nelson maakt zijn opwachting in vrijwel alle afleveringen, namelijk 436.

Het was de eerste langlopende Amerikaanse soap die op een laat tijdstip werd uitgezonden. De soapserie kwam er na het succes van twee bioscoopfilms, die waren gebaseerd op de succesvolle boeken van schrijfster Grace Metalious. Die vertelden het verhaal van een kleine stad waar alles lijkt te gaan om perfectie en sociale status een groot goed is.

Police Academy

Nelson was tot en met de jaren 80 nog vrij productief, bijvoorbeeld in films en series als Midway, Police Academy 3: Back in Training en Lou Grant. In latere jaren had hij enkele keren nog een bescheiden rol. Zijn laatste optreden was in Runaway Jury in 2003.

In 2008 verscheen zijn boek over zijn topjaren in de successoap: Peyton Place My Fifty Years on Stage, Screen and Television.

STER Reclame