Feyenoord nipt langs tiental ADO

time icon Aangepast

Feyenoord heeft op de valreep een 1-0 zege geboekt bij ADO Den Haag, dat vijftig minuten met een man minder speelde. Pas in de extra tijd maakte Mitchell te Vrede de bevrijdende treffer voor de Rotterdammers.

Feyenoord, met nieuwe trainer Fred Rutten aan het roer, beleeft daardoor een betere start dan vorig seizoen, toen de eerste drie competitieduels werden verloren.

Lat redt Feyenoord

Feyenoord kreeg in het eerste kwartier kansen via Lex Immers, wiens kopbal gestopt werd, en Elvis Manu, die voorlangs schoot. In het vervolg van de eerste helft mochten de Rotterdammers niet klagen.

Zo raakte Gianni Zuiverloon met een kopbal de lat, die ook bij een pegel van Dion Malone Haags succes voorkwam. Bovendien kwam Manu er na een harde charge op Zuiverloon met geel genadig af en en moest Mitchell Schet na een licht vergrijp met zijn tweede gele kaart wel het veld ruimen.

Te Vrede matchwinner

In het tweede bedrijf, waarin het gele kaarten regende, lag de amusementswaarde van het duel stukken lager. Feyenoord was lang niet bij machte om zijn numerieke meerderheid uit te buiten en moest op zijn hoede zijn bij counters.

Zo moest doelman Erwin Mulder in actie komen bij een dwarrelbal van Kevin Jansen. ADO hield eenvoudig stand totdat Te Vrede in de blessuretijd uit een vrije trap van Ruud Vormer binnenkopte.

STER Reclame