AZ boekt ruime zege in Almelo

AZ is het seizoen begonnen met een ruime overwinning op Heracles. De ploeg van trainer Marco van Basten zegevierde in Almelo met 3-0.

De wedstrijd kende een gezapige openingsfase. AZ was nog zoekende en Heracles was wel enigszins dreigend, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Pas halverwege de eerste helft viel het eerste gevaarlijke moment te noteren. Heracles-doelman Dennis Telgenkamp keerde bekwaam het afstandsschot van Steven Berghuis.

Bruns gevaarlijk

In het vervolg viel er meer te genieten. AZ nam iets meer het initiatief en Muamer Tankovic stuitte op Telgenkamp. Heracles speelde sterk, kwam er via snelle uitbraken gevaarlijk uit en kreeg via Thomas Bruns twee mogelijkheden. Hij stuitte van dichtbij op doelman Esteban en schoot vlak voor rust net over.

Ook direct na rust was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer, maar het schot van Ilias Bel Hassani spatte op de paal uiteen. Niet veel later viel de treffer aan de andere kant. Na een dieptepass van Jan Wuytens bediende Tankovic Berghuis, die Telgenkamp met een prima schot kansloos liet.

AZ controleert na rust

Na die treffer had AZ meer controle over de wedstrijd en al snel verdubbelde Guus Hupperts de marge. De van Roda JC overgenomen aanvaller krulde de bal prachtig binnen.

Heracles probeerde het daarna nog wel, maar de Alkmaarders kwamen amper in de problemen. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 3-0 via Tankovic, die scoorde nadat Telgenkamp een schot van Berghuis niet goed verwerkt had.