Twente in slotfase naast Cambuur

FC Twente heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan SC Cambuur. De thuisploeg was lange tijd beter, kwam snel op voorsprong, maar gaf de winst vlak voor tijd toch uit handen: 1-1.

De Leeuwarders startten, na een minuut stilte voor de donderdag overleden oud-verzorger Piet Adema, voortvarend. Onder de impulsen van de jonge aanwinsten Dejan Meleg en Albert Rusnák werd Twente gelijk flink onder druk gezet. De bezoekers wonnen haast geen duel, waren de bal vaak snel kwijt en kwamen er zodoende aanvankelijk nauwelijks uit.

Rusnák laat zich gelden

Toch kwam Twente, dat aanwinst Kamohelo Mokotjo nog op de bank hield, al na acht minuten bijna op voorsprong. Luc Castaignos mikte de bal uit een hoekschop bij de tweede paal op het aluminium.

Rusnák liet even later zien dit seizoen wel eens van grote waarde voor Cambuur te kunnen worden. De 20-jarige Slowaak, een huurling van Manchester City, eiste de bal op bij een vrije trap en schoot die van zo'n 23 meter feilloos in de rechterkruising.

Debuut Mokotjo bij Twente

Twente bleef tot aan de rust voetballend minder, maar knokte zich langzaamaan wel terug in de wedstrijd. Tot kansen leidde dat voor de rust niet meer. Mokotjo maakte in de tweede helft toch zijn entree voor Twente als vervanger voor Robbert Schilder.

De Enschedeërs schoven nu wel op richting het Friese doel, maar de creativiteit was na het vertrek van Dusan Tadic en Quincy Promes bij de bezoekers ondermaats.

Michiel Hemmen had het duel in de 64ste minuut al kunnen beslissen, maar de spits kopte uit een prima voorzet van invaller Bob Schepers ruim naast. Een kwartier voor tijd kopte hij wel tussen de palen, maar nu was doelman Nick Marsman attent.

Gelukje voor Twente

Twente drong in het laatste kwart van de wedstrijd, met het 17-jarige talent Bilal Ould-Chikh als tweede invaller, steeds nadrukkelijker aan. Cambuur was er niet echt van onder de indruk. De verdediging stond als een huis en gaf weinig weg.

Met een gelukje kwamen de bezoekers in de 88ste minuut alsnog langszij. Youness Mokhtar maakte zich net buiten de zestien goed vrij. Zijn schot zeilde via een voet van een verdediger langs de kansloze doelman Leonard Nienhuis in het doel.