Overlijdensakten MH17 geregeld

tijd van publicatie Aangepast

Het Openbaar Ministerie gaat de overlijdensakte regelen voor alle Nederlanders die zijn omgekomen bij het neerstorten van vlucht MH17 in Oekraïne. Daarvoor wordt een collectieve aanvraag ingediend bij de rechtbank in Den Haag.

Dit gebeurt namens en met instemming van de nabestaanden van de 196 Nederlandse slachtoffers. Als de rechter de slachtoffers dood verklaart, kunnen de nabestaanden allerlei zaken regelen, al vóór de identificatie is afgerond.

Grabovo

Ambtenaren van de gemeente Den Haag maken dan voor alle slachtoffers in Nederland een verklaring op en sturen die naar de gemeente waar de overledene woonde.

Op de overlijdensakte komt de Oekraïense plaats Grabovo te staan als plaats van overlijden. Eerder was Torez genoemd als rampplaats. Documenten waarop Torez staat, zullen moeten worden aangepast.

Voor buitenlandse slachtoffers die in Hilversum worden geïdentificeerd, wordt een laissez-passer opgesteld. Dat is een document waarmee een stoffelijk overschot naar het buitenland kan worden vervoerd.

STER reclame