NOS VoetbalAangepast

Van der Vaart: WK opende m'n ogen

Rafael van der Vaart heeft zich in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Bundesliga kritisch uitgelaten over zijn eigen prestaties bij Hamburger SV. Van der Vaart, die het WK in Brazilië met een kuitblessure aan zich voorbij moest laten gaan, stelt dat het eindtoernooi zijn ogen heeft geopend.

"Ik heb veel nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik veel goed te maken heb", aldus Van der Vaart vandaag in Bild. "Maar ik voel me nu goed, zo heb ik me lang niet gevoeld. Ik heb weer honger naar succes en wil laten zien dat ik meer kan dan wat ik de laatste maanden heb laten zien."

Motor

HSV wist pas op de laatste speeldag degradatie naar de tweede Bundesliga te voorkomen en ook Van der Vaart kende een zeer moeizaam seizoen. Desondanks geniet hij het vertrouwen van zijn trainer Mirko Slomka. "We kennen zijn kwaliteiten. Hij zorgt met zijn inzicht en beslissende passes altijd voor gevaar", aldus Slomka, die de woorden van Van der Vaart daarmee extra gestalte geeft.

"Rafael is probleemloos door de voorbereiding en het trainingskamp gekomen en is behoorlijk fit. Het is alsof hij een nieuwe motor in zich heeft gekregen. Rafael is een geweldige speler voor ons team. Maar ik weet ook dat hij nog maar een eenjarig contract heeft."

De Boer ving bot

Om die reden besloot Frank de Boer een poging te wagen om de middenvelder terug te halen naar Ajax. De trainer van de landskampioen kreeg echter van zaakwaarnemer Robert Geerlings nul op het rekest. Van der Vaart wil graag bij HSV blijven en zich daar revancheren voor het teleurstellende vorige seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl