Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch heeft aangifte gedaan tegen een oud-raadslid in Amsterdam. Hij beschuldigt de Marokkaanse welzijnswerker van aanzetten tot haat, meldt de Amsterdamse nieuwszender AT5.

Mouna Jabrane zou Marcouch 'afval' hebben genoemd in een bericht op haar Facebookpagina vanwege zijn steun aan de eerste Marokkaanse homoboot tijdens de Gay Pride van afgelopen zaterdag. Volgens Marcouch bewijst de opmerking hoe diepgeworteld de homohaat nog altijd is.

Kieslijst De Groenen

Jabrane zou in een reactie hebben gezegd dat ze niets tegen homo's heeft. Wel heeft ze er moeite mee dat de Marokkaanse homo's en lesbiennes op de boot traditionele Marokkaanse kledij droegen en de profeet zouden hebben toegezongen.

De afgelopen twee gemeenteraadsverkiezingen stond Jabrane op de kieslijst voor De Groenen. Op de website van de partij wordt ze een warm pleitbezorgster van de Marokkaanse gemeenschap genoemd, die de interculturele dialoog wil bevorderen.

Bekrompen ideeën

Volgens Marcouch staan er op haar Facebookpagina foto's van haar met onder anderen de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam. Jabrane is actief bij meerdere stichtingen. "Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat zij ook weten dat Jabrane intolerant is, en bekrompen ideeën heeft over andere mensen."

De Groenen neemt in een reactie afstand van de uitlatingen van Jabrane. "Geachte heer Marcouch, De Groenen heeft alle respect voor u als politicus en distantieert zich van denigrerende opmerkingen", twittert de partij.

STER reclame