NOS Wielrennen Aangepast

Voigt neemt afscheid in Colorado

De Duitser Jens Voigt rijdt zijn laatste wedstrijden als wielerprof in de Verenigde Staten. Voigt (42) bevestigde tegenover Cyclingnews dat de USA Pro Challenge, een rittenkoers in Colorado van 18 tot en met 24 augustus, zijn laatste wedstrijd is.

"Ik heb in de Verenigde Staten misschien wel mijn grootste schare fans, dit is een mooie plaats om mijn loopbaan te beëindigen", meldde Voigt een dag voordat de Ronde van Utah van start gaat. Ook daarin is de routinier van Trek nog te bewonderen.

Munten verstoppen

Voigt bedacht ook nog een bijzondere manier om zijn fans te bedanken. Hij heeft munten laten bedrukken met de tekst 'Tot ziens en bedankt, Jens Voigt' die hij voor, tijdens en na de koers in Colorado laat verstoppen. Door het gebruik van geocaching kunnen de munten dan gevonden worden.

De 42-jarige Voigt nam onlangs voor de zeventiende keer deel aan de Tour de France en hij evenaarde daarmee het record dat in handen was van Stuart O'Grady en George Hincapie.

Hij won tientallen koersen in zijn carrière, waaronder etappes in de Tour de France en de eindoverwinningen in de Ronde van Duitsland en Polen. Daarnaast won hij vijf keer het Critérium International.

STER reclame