NOS NieuwsAangepast

Ban boos na beschieting VN-school

VN-chef Ban Ki-moon heeft in ongekend felle bewoordingen uitgehaald naar Israël. De beschieting van een school in Gaza, vanmorgen, noemde hij "een morele wandaad, een misdaad".

"Dit is weer een grove schending van de internationale wetgeving. Het is duidelijk dat beide partijen Palestijnse burgers, VN-medewerkers en VN-gebouwen moeten beschermen."

Bij de raketbeschieting door Israël op de school, waar vluchtelingen in verbleven, vielen tien doden. Ook raakten tientallen mensen gewond.

Onderzoek

Ban eist dat het incident snel wordt onderzocht en de verantwoordelijken worden gestraft. Een VN-woordvoerder zegt dat er 33 keer is gezegd dat de school door de VN gebruikt werd, de laatste keer een uur voor de aanval.

Afgelopen woensdag werd ook al een school getroffen die diende als schuilplek, daarbij kwamen zestien mensen om het leven.

De VS spreekt eveneens schande van de aanval. In een verklaring zegt een woordvoerder geschokt te zijn. "Het vermoeden dat er militanten dichtbij verscholen zitten, rechtvaardigt niet dat er zulke risico's worden genomen met het leven van onschuldige burgers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl